Εξωτερικά Δάπεδα

Εξωτερικά Ξύλινα Δάπεδα

Πολλοί άνθρωποι όταν χτίζουν ή ανακαινίζουν το σπίτι ή την επιχείρησή τους αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο στα πιθανά πλάνα για τους εσωτερικούς χώρους, τους τοίχους, το δάπεδο, τα έπιπλα και τα λοιπά. Οι εξωτερικοί χώροι όμως απαιτούν την ανάλογη προσοχή, ίσως και περισσότερη, καθώς όχι μόνο φίλοι και συγγενείς, αλλά άγνωστοι και περαστικοί έχουν τη δυνατότητα να τους αντικρίσουν, απλά περνώντας έξω από τον χώρο σας. Και στην περίπτωση όμως που δε φαίνονται, ακόμα και το πιο μικρό μπαλκόνι είναι μια χρήσιμη επιφάνεια που μπορεί να φέρει χαρά και χαλάρωση τις ζεστές και ηλιόλουστες μέρες τού χρόνου -και στην Ελλάδα έχουμε πολλές τέτοιες. Για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα, στηριχτείτε στην ομορφιά και την λειτουργικότητα τού ξύλου.

Τι είναι το πάτωμα deck;

Σίγουρα θα έχετε πάει σε κάποια πισίνα ή ένα beach bar και θα έχετε περπατήσει πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια. Το ξύλινο αυτό πάτωμα ονομάζεται deck. Το ξύλο που χρησιμοποιείται είναι είτε μασίφ, κυρίως από πεύκο ή κάποιο τροπικό δέντρο, είτε WPC, που είναι ένας συνδυασμός φυσικού ξύλου με πλαστικό. Συνήθως επιλέγεται η τοποθέτηση τού ξύλου σε μορφή σανίδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα ξύλινα πλακάκια έχουν αρχίσει να γίνονται της μόδας.

Σε τι είδους εξωτερικούς χώρους μπορώ να βάλω δάπεδο deck;

  • Στο μπαλκόνι
  • Στη βεράντα
  • Στον κήπο
  • Γύρω από πισίνα
  • Σε μαγαζιά με ανοιχτή οροφή
  • Σε εξωτερικούς διαδρόμους
  • Μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως φράχτης, για να διαχωριστούν κάποιοι εξωτερικοί χώροι

Γιατί να προτιμήσω ξύλινο δάπεδο στον εξωτερικό μου χώρο;

Όταν γίνεται λόγος για την χρήση δομικών υλικών για εξωτερικούς χώρους, η αντοχή στις διάφορες ακραίες και μη καιρικές συνθήκες είναι το βασικό κριτήριο που επηρεάζει την απόφαση τού καθενός. Τα πατώματα deck είναι μια ασφαλής και αγαπημένη επιλογή λόγω της κατασκευής του από τροπικά δέντρα. Τα δέντρα αυτά είναι συνηθισμένα στην βροχή, την υγρασία, τους ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες και διατηρούν αυτές τις συνήθειες ακόμα και όταν βρίσκονται ως σανίδες στο έδαφος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλοι σχεδόν οι ιδιοκτήτες μπαρ δίπλα σε θάλασσες έχουν πάτωμα deck.

Είναι επίσης σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι τα πατώματα αυτά όχι μόνο δεν παθαίνουν τίποτα όταν έρχονται σε επαφή με νερό αλλά το περπάτημα πάνω σε αυτά, ακόμα και με γυμνό πόδι, είναι πάντοτε ευχάριστο. Ακόμα και τις μέρες που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν επικίνδυνα, αυτό παραμένει δροσερό.

Τέλος, όταν συζητάμε για τα πλεονεκτήματα τού ξύλου δε γίνεται να μην αναφερθούμε καθόλου στην ομορφιά του. Οι γήινες και γλυκές αποχρώσεις του γεννούν μια αίσθηση οικειότητας στους ανθρώπους και θέλησης να περάσουν χρόνο στον χώρο αυτό.

Σε ποιους απευθύνεται η υπηρεσία εξωτερικών δαπέδων;

Αν ψάχνετε έμπειρους τεχνικούς για να τοποθετήσουν αρίστης ποιότητας πάτωμα deck στον εξωτερικό χώρο τού σπιτιού ή της επιχείρησής σας, βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος. Η ομάδα της Ξυλοτεχνικής όχι μόνο είναι ειδική σε ό,τι αφορά το ξύλο αλλά έχει μεγάλη εμπειρία στην επιτυχημένη τοποθέτηση δαπέδου deck. Με τη δική τους επαγγελματική και προσεγμένη δουλειά, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα απολαμβάνετε τον πανέμορφο χώρο σας για χρόνια πολλά.

Τι λένε οι πελάτες μας

Φόρμα επικοινωνίας