Φράχτες

Ξύλινος Φράχτης

Όταν ακούμε ότι κάποιος φτιάχνει φράχτη, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό των περισσοτέρων είναι ότι θέλει να κρατήσει έξω από την ιδιοκτησία του οποιονδήποτε επιχειρεί να εισέλθει χωρίς άδεια. Αν και αυτός είναι ο βασικός ορισμός τού φράχτη, η προστασία από τρίτους δεν είναι η μοναδική του χρησιμότητα. Πολλοί είναι αυτοί που καταφεύγουν στη συγκεκριμένη κατασκευή για να εξασφαλίσουν την ιδιωτικότητά τους ή για να ομορφύνουν τον χώρο τους. 

Όλα αυτά πραγματοποιούνται, γιατί ο φράχτης είναι μια κατασκευή που οριοθετεί τον χώρο που ανήκει σε ένα άτομο και ανάλογα με το ύψος του επιτρέπει ή όχι στα άτομα που βρίσκονται έξω από αυτόν να δουν τι υπάρχει από πίσω.

Είδη Ξύλινων Φραχτών

Το γεγονός ότι η βασική ιδιότητα ενός φράχτη είναι να θέσει τα όρια μεταξύ των ιδιοκτησιών έχει επιτρέψει σε σχεδιαστές και κατασκευαστές να γίνουν εξαιρετικά δημιουργικοί και να φτιάξουν μεγάλη γκάμα φραχτών, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά. Το πιο δημοφιλές υλικό για φράχτες είναι το ξύλο. 

Η πιο απλή επιλογή είναι η αγορά ξύλινων ρολ μπαρ. Αυτά είναι πολύ κοντά κυλινδρικά κομμάτια ξύλου κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο και λειτουργούν ως μπορντούρα κήπου. Καρφώνονται εύκολα στο χώμα και αποτελούν μια διακριτική διακοσμητική πινελιά στον χώρο.

Αν σας ενδιαφέρει να προστατευτείτε από τα αδιάκριτα μάτια τού κόσμου, τότε τα ξύλινα πάνελ περίφραξης είναι η τέλεια επιλογή. Πρόκειται για ράβδους ξύλου συνήθως κολλητά κολλημένες η μία δίπλα στην άλλη, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα θέασης ανάμεσα από τα κομμάτια ξύλου. Αυτά κυκλοφορούν σε διάφορα ύψη και χρώματα. 

Αξίζει να γίνει λόγος και για τα ξύλινα καφασωτά, τα οποία είναι μια άριστη επιλογή αν θέλετε να συνδυάσετε την προστασία με την ομορφιά τού χώρου. Τι είναι τα καφασωτά; Είναι ένα ξύλινο πλαίσιο με πλέγματα, δηλαδή πολλές ομοιόμορφες τρύπες, είτε τετραγωνισμένες είτε σε σχήμα ρόμβου. Πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν αναρριχώμενα ή ψεύτικα φυτά για να καλύπτουν τις τρύπες και να ομορφαίνουν ταυτόχρονα το εξωτερικό της ιδιοκτησίας τους.

Γιατί να προτιμήσετε ξύλινους φράχτες;

Κάνοντας μια έρευνα αγοράς, σίγουρα θα «πέσετε πάνω» σε πολλών διαφορετικών ειδών και υλικών φράχτες. Πέρα από τις ξύλινες κατασκευές στις οποίες αναφερθήκαμε εκτενώς προηγουμένως, υπάρχουν και οι επιλογές της κατασκευής και τοποθέτησης φραχτών από το τούβλο, πέτρα και μέταλλο. Αν και όλα αυτά τα υλικά είναι γνωστά για την αντοχή τους στο χρόνο, απαιτούν μεγάλα χρηματικά ποσά για την αγορά τους. Επίσης, θέλουν μεγάλη προσοχή στην εγκατάσταση, καθώς λόγω του βάρους τους, το πού και το πώς θα τοποθετηθούν μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά θέματα ασφάλειας. 

Αντιθέτως, οι ξύλινοι φράχτες φαίνεται να είναι η πιο ασφαλής επιλογή για πολλούς λόγους. Καταρχάς, μπορούν να βρίσκονται στην επιθυμητή θέση μέσα στον κήπο σας μέσα σε μια μόλις μέρα. Πρόκειται για μια οικονομική αγορά που ταιριάζει αρμονικά με πολλά άλλα οικοδομικά υλικά και αρχιτεκτονικά σχέδια. Όπως και αν θέλετε να ανανεώσετε κάποια στιγμή τον κήπο ή την πρόσοψη τού κτιρίου, ένας ξύλινος φράχτης θα ταιριάζει άριστα.

Σε ποιους απευθύνεται η υπηρεσία αυτή;

Αν έχετε έναν χώρο που θέλετε να οριοθετήσετε, η Ξυλοτεχνική είναι εδώ για να μετατρέψει τη διαδικασία αυτή σε μια ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα. Το έμπειρο προσωπικό μας είναι σε θέση να σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο ξύλο και σχέδιο φράχτη, που ταιριάζει στον χώρο και τις ανάγκες σας, και φυσικά να το εγκαταστήσει γρήγορα και με ασφάλεια.

Τι λένε οι πελάτες μας

Φόρμα επικοινωνίας