Χλοοτάπητες

Χλοοτάπητες

Η πράσινη πολυτέλεια η μοναδική απαλότητα και η υψηλή ελαστικότητα σε συνδυασμό με καλή αντοχή και πυκνότητα είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια πολύ καλή επιλογή για τον κήπο και την πισίνα σας. Ο τεχνικός χλοοτάπητας είναι υποαλεργικός και ασφαλής για παιχνίδια. Απαιτεί ελάχιστη συντήρηση και καθόλου πότισμα. Τα παιδιά σας και τα κατοικίδιά σας θα το λατρέψουν.

Είδη Χλοοτάπητα

40 - 50mm

28 - 35mm

Παρελκόμενα για Χλοοτάπητες

Τι είναι οι Χλοοτάπητες;

Το laminate είναι ένα συνθετικό είδος δαπέδου που αποτελείται από τέσσερα υλικά μέρη. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει μια υψηλής πυκνότητας ινοσανίδα (High Density Fibreboard), το δεύτερο μέρος της εμπεριέχει μια διάφανη μελαμίνη, το τρίτο μέρος τη φωτογραφία του εκάστοτε σχεδίου και το τέταρτο μέρος το προστατευτικό φιλμ.

Η υψηλής ποιότητας ινοσανίδα είναι στην ουσία ένας πολτός των υλικών του ξύλου, της κόλλας και της ρητίνης, τα οποία συγχωνεύονται με την έκθεσή τους σε υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργώντας ένα συμπαγές σκληρό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στην πρώτη στρώση του δαπέδου laminate. Η διάφανη μελαμίνη που βρίσκεται στο δεύτερο μέρος του laminate, χρησιμοποιείται κυρίως για να προστατέψει την ινοσανίδα από την ύπαρξη υγρασίας – ένα φαινόμενο το οποίο επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση της ινοσανίδας. Το μέρος της φωτογραφίας του laminate, αντικατοπτρίζει το εκάστοτε σχέδιο που θα αναπαριστά, είτε αυτό είναι το υλικό του ξύλου, του πλακακίου ή της πέτρας που θα επιλεχθεί.

Τέλος, το προστατευτικό φιλμ είναι και η τελική επιφάνεια του laminate, με αρκετά μεγάλη ανθεκτικότητα κατά της υγρασίας αλλά και της τριβής. Οι τέσσερις αυτές στρώσεις πρεσάρονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες ώστε να δημιουργηθεί το τελικό αποτέλεσμα των δαπέδων laminate, οι οποίες στη συνέχεια κόβονται και “κουμπώνουν” περιμετρικά σε όλη την επιφάνεια κάλυψης χωρίς τη χρήση κόλλας.

Σε ποιους απευθύνεται η χρήση των χλοοτάπητων;

Τα δάπεδα laminate απευθύνονται σε όλους εκείνους που αναζητούν μια ποιοτική αλλά και οικονομική επιλογή για την ανακαίνιση του χώρου τους. Επιλέγοντας ένα τύπο δαπέδου laminate, μπορείτε να εξασφαλίσετε την αποτελεσματική προστασία του δαπέδου σας, είτε για οικιακή, είτε για επαγγελματική χρήση. Δεδομένου ότι το laminate είναι κατασκευασμένο από συμπιεσμένο ξύλο, είναι πιο ανθεκτικό και αντιστέκεται στις γρατσουνιές, την υγρασία και τη φθορά. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι πως το δάπεδο laminate είναι πιο εύκολο να διατηρηθεί καθαρό και αστραφτερό. Εάν επιθυμείτε την ιδανική εμφάνιση για το δάπεδό σας, συνδυασμένα με την πιο οικονομική τιμή της αγοράς, τότε η επιλογή του laminate είναι για εσάς μονόδρομος. Επενδύστε στον καινοτόμο αυτό τύπο δαπέδου, και αποκτήστε ανθεκτικότητα και διάρκεια που ξεπερνά τα συνηθισμένα.

Τοποθέτηση χλοοτάπητα

Ο τύπος του δαπέδου laminate τοποθετείται πάντα ως ένα πλωτό δάπεδο. Αυτό σημαίνει πως τοποθετείται πάνω από οποιαδήποτε επιφάνεια, με την προϋπόθεση πως η έκταση αυτής της επιφάνειας να μην παρουσιάζει ανομοιομορφίες.  Ανάμεσα στην επιφάνεια του δαπέδου και το laminate, υπάρχει ένα υπόστρωμα το οποίο καταλαμβάνει 2 έως 5 χιλιοστά. Το υπόστρωμα αυτό μπορεί να χωριστεί σε διάφορες κατηγορίες, που καθεμία εξυπηρετεί και μια διαφορετική χρήση και ανάγκη. Το πάχος του υποστρώματος αυτού, θα επηρεάσει και τα επίπεδα της απορρόφησης τυχόν ανωμαλιών του δαπέδου. Η επιλογή του κατάλληλου υποστρώματος πρέπει να γίνεται προσεκτικά, γιατί χαρακτηριστικά όπως ηχομόνωση και θερμομόνωση προσφέρονται σε συγκεκριμένους τύπους υποστρωμάτων. Ο τύπος laminate ενδείκνυται για εφαρμογή και χρήση ενδοδαπέδιας θέρμανσης, αρκεί βέβαια να γίνει και η αντίστοιχη επιλογή του κατάλληλου υποστρώματος. Μπορείτε να τοποθετήσετε τον τύπο αυτό του δαπέδου σε οποιονδήποτε χώρο μιας κατοικίας, εκτός όμως από το χώρου του μπάνιου, στον οποίο η συσσωρευμένη υγρασία μπορεί να εισχωρήσει στο εσωτερικό των στρωμάτων του δαπέδου. Γι’ αυτό επίσης σε κάθε σημείο που εντοπίζονται πόρτες, τοποθετούνται σημεία με επένδυση από αλουμίνιο, ενώ στις υπόλοιπες πλευρές του χώρου χρησιμοποιείται σοβατεπί. Ένα εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα του laminate είναι η ευκολία στην τοποθέτησή του, πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να επενδύσετε και οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια εκτός του δαπέδου σας, όπως είναι κάποιος τοίχος ή κάποια σκάλα που επιθυμείτε να αναβαθμίσετε στυλιστικά. Για την σωστή και κατάλληλη τοποθέτηση αυτού του είδους δαπέδου, εμπιστευτείτε πάντοτε την εμπειρία και την τεχνογνωσία ενός ειδικευμένου συνεργείου, το οποίο θα σας εξασφαλίσει ένα ασφαλές και αξιόπιστο αποτέλεσμα χωρίς την παραμικρή αβλεψία.

Συντήρηση χλοοτάπητα

Το δάπεδο laminate είναι φυσικά ανθεκτικό, καθιστώντας τη διαδικασία του καθαρίσματος και της συντήρησης ως μια απλή και κοινή διαδικασία που όλοι μπορούν να εφαρμόσουν. Αν και η επιφάνειά του χαρακτηρίζεται ως άνθυγρη, η αποφυγή της έκθεσής του στην υγρασία είναι απαραίτητη για τη διάρκεια ζωής του δαπέδου και της διατήρησης της αρχικής του κατάστασης. Απαιτείται λοιπόν τεράστια προσοχή κατα τη διαδικασία του σφουγγαρίσματος αλλά και των όποιων διαρροών νερού, διότι η υγρή μορφή του νερού του επιτρέπει να εισχωρήσει στις εσωτερικές στρώσεις του δαπέδου, δημιουργώντας σοβαρές φθορές στην υλική του υπόσταση. Απαιτείται λοιπόν προσεκτική χρήση των καθαριστικών του εμπορίου αλλά και της ποσότητας νερού που χρησιμοποιείται κατα το σφουγγάρισμα. Σε περίπτωση φθοράς οποιασδήποτε σανίδας laminate, κρίνεται απαραίτητη η ανάγκη για αντικατάστασή της.

Τι λένε οι πελάτες μας