Τρίψιμο Δαπέδου

Ξύλινο Δάπεδο

Το ξύλινο δάπεδο αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές πολλών καταναλωτών όταν φτιάχνουν το σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο των ονείρων τους. Το ξύλο σε όλα τα χρώματα και τα σχέδια χαρακτηρίζεται πάντοτε από μια διαχρονική κομψότητα και συνάμα μια θαλπωρή που το κάνουν αξέχαστο σε όσους έχουν την τύχη να βρεθούν σε έναν χώρο που αυτό κυριαρχεί.

Αν και εσείς επιλέξατε ένα δάπεδο από μασίφ ή κάποια άλλη εκδοχή ξύλου για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, γνωρίζετε από προσωπική εμπειρία αλλά και από τις εντυπώσεις που μοιράζονται μαζί σας όσοι σας επισκέπτονται ότι το ξύλο είναι πράγματι μια εξαίσια επιλογή.

Τι είναι το τρίψιμο δαπέδου;

Μετά την τοποθέτηση δαπέδου, μπορείτε να χαρείτε το ξύλινο πάτωμά σας χωρίς κανένα άγχος. Το ξύλο είναι ένα ανθεκτικό υλικό που αντέχει τα «χτυπήματα» τού χρόνου αλλά και των ενοίκων. Είναι λογικό όμως μετά από πολλά χρόνια να χάσει το ξύλο την αρχική του λάμψη. Παρόλα αυτά, αυτό είναι ένα φαινόμενο πολύ φυσικό που δε θα πρέπει να σας αγχώνει καθόλου. Αντίθετα με άλλα υλικά που θα χρειάζονταν πλήρη αντικατάσταση, ένα καλό τρίψιμο τού δαπέδου είναι αρκετό για να επαναφέρει το ξύλο στην κατάσταση και την εικόνα που είχε όταν ήρθε για πρώτη φορά στον χώρο σας.

Πότε πρέπει να ζητήσω τρίψιμο δαπέδου από έναν επαγγελματία;

Όταν το ξύλινο δάπεδό σας όχι μόνο έχει χάσει τη λάμψη του αλλά επίσης διακρίνονται εύκολα γρατζουνιές, θαμπάδα, μαυρίσματα και κάθε άλλου είδους χτυπήματα και λεκέδες, τότε θα πρέπει να καλέσετε έναν ειδικό.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι δε συνιστάται κάποιος ερασιτέχνης να αναλάβει τη συγκεκριμένη εργασία. Αρχικά, ένας επαγγελματίας κατέχει όχι μόνο τη γνώση και την εμπειρία για να κάνει σωστά τη δουλειά αυτή αλλά και τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι άψογο και πολύ κοντά στο αρχικό. Παράλληλα, αν επιχειρήσετε να τρίψετε μόνοι σας το πάτωμα, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσετε επιπλέον ζημιές στο δάπεδο, αυξάνοντας έτσι τον φόρτο εργασίας και την αξία της υπηρεσίας τού πατωματά.

Σε πόση ώρα θα είναι έτοιμο το δάπεδο για χρήση μετά το τρίψιμο;

Συνήθως χρειάζεται τουλάχιστον μια μέρα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιτυχώς και να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πάλι τον χώρο. Αυτό συμβαίνει, γιατί αφού τριφθεί καλά το πάτωμα, καλύπτεται από βερνίκι. Αφού αυτό στεγνώσει, ο ειδικός περνάει μία δεύτερη στρώση. Συνήθως απαιτούνται τουλάχιστον 12 ώρες για να στεγνώσει το πρώτο χέρι βερνικιού, και άλλες τόσες για το δεύτερο. Βέβαια, το καλοκαίρι, που σημειώνονται υψηλές θερμοκρασίες, το βερνίκι στεγνώνει πιο γρήγορα.

Κάθε πότε πρέπει να πραγματοποιώ τρίψιμο δαπέδου;

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το ξύλο είναι ένα ανθεκτικό υλικό που δεν απαιτεί πολλή φροντίδα. Το τρίψιμο δαπέδου είναι μια διαδικασία που θα χρειάζεται να κάνετε περίπου κάθε 20 χρόνια. Το διάστημα αυτό θα μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερο αν συντηρείτε το ξύλο, φρεσκάροντάς το όποτε παρατηρείτε κάποια μικρή αλλοίωση στην επιφάνειά του.

Τι λένε οι πελάτες μας

Φόρμα επικοινωνίας