Προγυαλισμένο

Προγυαλισμένο

Προγυαλισμένο Δάπεδο

Όσον αφορά την επίστρωση του δαπέδου σας με ένα υλικό σκληρής επιφάνειας που αντέχει στο χρόνο, υπάρχουν αρκετές επιλογές εκεί έξω που μπορεί κάποιος να επιλέξει. Ποια είναι όμως εκείνη η λύση που εγγυάται υψηλή ποιότητα και οικονομία για το χώρο σας; Το προγυαλισμένο ξύλινο δάπεδο μοιάζει πολύ με μασίφ σκληρό ξύλο, αλλά η κατασκευή του διαθέτει ένα σχετικά λεπτό στρώμα σκληρού ξύλου κολλημένου πάνω από ένα στρώμα κόντρα πλακέ εξαιρετικής ποιότητας που δίνει στο δάπεδο πολύ καλή σταθερότητα. Τα υψηλής ποιότητας προγυαλισμένα πατώματα διαρκούν συνήθως αρκετά χρόνια και είναι λιγότερα δαπανηρά και ευκολότερα στην εγκατάσταση από τα αντίστοιχα μασίφ ξύλα.

Είδη προγυαλισμένου

2801 13,3mm
7877050 14mm
7879003 13mm
7879928 14mm
8720016 14mm
8727009 13mm
8727002
ANTIQUE OAK – EXTRA 510
ΑΒΑΦΟ ΣΤΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΡΟΖΟΙ
EXTRA ΑΒΑΦΟ ΚΑΘΑΡΟ
EXTRA D ΑΒΑΦΟ ΡΟΖΟΙ ΜΕ ΔΙΧΡΩΜΙΕΣ
HONEY OAK NATUR 320
MILK OAK – EXTRA 110
NATUR ΑΒΑΦΟ ΜΙΚΡΟΙ ΡΟΖΟΙ
ROYAL WHITE OAK- 210
ΗΟΝΕΥ ΟΑΚ EXTRA -310
new york skyline grey 14 mm
new york pure 14 mm
new york wheat 14 mm
new york natural 14 mm
barn candy 14 mm
barn crystal 14 mm
barn natural 14 mm
oslo 150 pure 15 mm
oslo 150 natural 15 mm
oslo 150 mont blanc 15 mm
8723923 13 mm
7874018 13 mm
8720008
8727002

Παρελκόμενα για κολλητά ημιμασίφ δάπεδα

Τι είναι το προγυαλισμένο δάπεδο;

Το προγυαλισμένο δάπεδο είναι κατασκευασμένο από διάφορα στρώματα ξύλου, κόντρας πλακέ και καπλαμά. Το πάχος αυτού του υλικού κυμαίνεται από 1 μέχρι 2 πόντους και το μήκος του από 60 έως 250 πόντους. Ο καπλαμάς που χρησιμοποιείται είναι από 2 έως 5 χιλιοστά, χωρίς να παίζει ρόλο εάν έχει υποστεί επεξεργασία ή όχι. Ο καπλαμάς μπορεί να είναι χρωματισμένος με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρει ένα μοναδικό χαρακτήρα διακόσμησης στο χώρο σας, ανάλογα τις ανάγκες σας. Η τελική στρώση που προστίθεται στο δάπεδο, αποτελείται από ειδικό λάδι ή βερνίκι, δίνοντας αυτή τη λαμπερή λάμψη στην τελική επίστρωση του χώρου σας.

Η βάση του προγυαλισμένου δαπέδου είναι συνήθως κόντρα πλακέ, όμως το τελευταίο διάστημα αρκετές εταιρείες επιλέγουν το ξύλο πεύκου ή τις ινοσανίδες μεσαίας πυκνότητας για τα δάπεδα (MDF). Αυτή η επιλογή των υλικών γίνεται για την εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και για να προσφέρουν μια πιο οικολογική επιλογή με τη χρήση των ινοσανίδων MDF. Το προγυαλισμένο δάπεδο είναι διαθέσιμο με τη μορφή σανιδών, όπως αντίστοιχα και το laminate αλλά μπορεί να τοποθετηθεί και ως πλωτή ή κολλητή επίστρωση. Στην πλωτή τοποθέτηση του δαπέδου, ακολουθείται η ίδια διαδικασία με εκείνη του laminate, ενώ στην κολλητή τοποθέτηση, χρησιμοποιούμε ελαστική κόλλα όπως στο υλικό του μασίφ.

Σε ποιους απευθύνεται η χρήση του προγυαλισμένου δαπέδου;

Το προγυαλισμένο δάπεδο έχει όλα τα χαρακτηριστικά του μασίφ ξύλου, ενώ τα κρυφά του στρώματά του το καθιστούν εξαιρετικά στιβαρό και ανθεκτικό σε ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα μειονεκτήματα του σκληρού ξύλου ως υλικού. Αυτό το κάνει ιδιαίτερα περιζήτητο σε όλους εκείνους που ψάχνουν μια οικονομική αλλά ταυτόχρονα ποιοτική λύση για το δάπεδό τους. Το κατασκευασμένο ξύλινο δάπεδο είναι πολύ δημοφιλές λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής του. Κάτω από την επιφάνεια του καπλαμά, το προγυαλισμένο δάπεδο περιέχει πολυάριθμα στρώματα, τα οποία δημιουργούν μια ξύλινη σανίδα δαπέδου με υψηλή σταθερότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι η προτιμώμενη επιλογή σε περιοχές όπου το μασίφ ξύλο μπορεί να υποστεί ζημιά, όπως για παράδειγμα, ο χώρος της κουζίνας σε ένα σπίτι. Επίσης η διατήρηση της εμφάνισης του δαπέδου σας είναι σημαντική καθόλη τη διάρκεια ζωής του. Το συγκεκριμένο υλικό επίστρωσης θα σας γλυτώσει από απαιτητικές διαδικασίες συντήρησης, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρήσει για αρκετό καιρό την αρχική του όψη. Το τεράστιο εύρος που προσφέρει το προγυαλισμένο δάπεδο, μπορεί να δώσει ουσιαστικές λύσεις σε κάθε ιδιωτικό αλλά και επαγγελματικό χώρο.

Οφέλη χρήσης προγυαλισμένων δαπέδων

Τοποθέτηση προγυαλισμένου

Το προγυαλισμένο ξύλινο δάπεδο είναι ένα όμορφο, ανθεκτικό υλικό δαπέδου που προσφέρει αρκετές και διαφορετικές επιλογές εγκατάστασης. Ενώ ορισμένα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για εφαρμογή με κόλλα, όπως χρησιμοποιείται συχνά κατά την εγκατάσταση ενός νέου δαπέδου, αυτή είναι συνήθως δουλειά για έναν ειδικό τεχνικό. Οι άλλες δύο δημοφιλείς μέθοδοι εγκατάστασης είναι πιο φιλικές και προς την DIY λογική. Το ένα περιλαμβάνει το κάρφωμα ή τη “συρραφή” των σανίδων δαπέδου, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το παραδοσιακό μασίφ σκληρό ξύλο. Η άλλη μέθοδος είναι εκείνη του πλωτού δαπέδου, η οποία σαν διαδικασία είναι η πιο γνωστή σε εκείνους που ασχολούνται με τις DIY εργασίες, καθώς αυτή η μέθοδος δεν απαιτεί τη χρήση κόλλας ή καρφιών. Σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις όμως, σας προτείνεται η πρόσληψη ενός ειδικού επαγγελματία τεχνικού από την εταιρεία μας, ο οποίος θα εγκαταστήσει με αποτελεσματικότητα για εσάς το προγυαλισμένο δάπεδο στον ιδιωτικό ή στον επαγγελματικό σας χώρο.

Συντήρηση προγυαλισμένου

Τα προγυαλισμένα ξύλινα δάπεδα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επενδύσεις δαπέδου που συνδυάζουν την πολυτέλεια του μασίφ ξύλου με βελτιωμένη και διαρκή απόδοση.  Είναι εύκολο να φροντίσετε ένα προγυαλισμένο δάπεδο και ένα καλά συντηρημένο ξύλινο δάπεδο θα έχει φανταστική όψη για πολλά χρόνια. Η κακή συντήρηση και ο καθαρισμός συχνά οδηγούν σε προβλήματα που επηρεάζουν την απόδοση και την εμφάνιση του δαπέδου. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα φυσικά προϊόντα περιορίζονται στα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου υλικού που χρησιμοποιείται. Τα προγυαλισμένα δάπεδα φυσικά δεν είναι άφθαρτα, ακόμη και όταν ταξινομούνται και κατασκευάζονται από υλικά σκληρού τύπου. Μπορούν ακόμα να καταστραφούν ή να γρατζουνιστούν. Η τήρηση των οδηγών συντήρησης θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι αυτό το γεγονός θα αποφευχθεί.

 

Κατά τη συντήρηση ενός προγυαλισμένου δαπέδου, είναι σημαντικό να διασφαλίζετε ότι οι συνθήκες του χώρου είναι κατάλληλες. Το ξύλο είναι ένα φυσικό προϊόν που αντιδρά στο περιβάλλον. Μετά την εγκατάσταση ενός προγυαλισμένου δαπέδου, είναι σημαντικό να διατηρείτε ένα σταθερό περιβάλλον με φυσιολογικές συνθήκες υγρασίας. Επίσης ένα προγυαλισμένο ξύλινο δάπεδο αποτελεί μια σκληρή επιφάνεια, επομένως είναι πάντα πιο εύκολο να καθαριστεί και να απορροφήσει λιγότερη σκόνη από ένα χαλί. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε τα σωστά υλικά για τον καθαρισμό του, διαφορετικά κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει τη συνολική όψη του πατώματός σας.

Τι λένε οι πελάτες μας