Μασίφ

Μασίφ

Μασίφ Δάπεδα

Τα δάπεδα από μασίφ αποτελούν αρκετά δημοφιλείς επιλογές, εξαιτίας της φυσικής τους εμφάνισης, της συνολικής αίσθησης αλλά και της αντοχής τους – στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά για την επιλογή της κατάλληλης επίστρωσης του δαπέδου σας. Ένα δάπεδο που χρησιμοποιεί το υλικό του μασίφ για την επίστρωσή του, απολαμβάνει το ιδανικό φινίρισμα σε συνδυασμό με ένα απόλυτα συμπαγές δάπεδο. Το υλικό του μασίφ συνεχίζεται και επιλέγεται από τους καταναλωτές, διότι παρουσιάζει μεγάλη διάρκεια ζωής και εγγυάται την ποιότητα των πρώτων υλών κατασκευής.

 

Είδη Μασίφ Δαπέδου

Η δημοφιλία του ξύλου ως υλικό, αποδίδεται συνήθως στη μοναδική εμφάνισή του, με την απόχρωση και το μοτίβο των νερών του που προσδίδουν την αίσθηση ζεστασιάς σε κάθε χώρο τον οποίο κοσμούν. Στην υπέροχη φυσική του εμφάνιση, έρχεται να προστεθεί και η απίστευτη ανθεκτικότητα του υλικού, η οποία εγγυάται μεγάλη διάρκεια ζωής, καθώς και τη δυνατότητα της εύκολης συντήρησής μέσα από το φινίρισμα και το βερνίκωμα των επιφανειών του.

Τα μασίφ δάπεδα διακρίνονται σε εκείνα που προέρχονται από πλατύφυλλα δέντρα και σε αυτά που προέρχονται από κωνοφόρα δέντρα. Γνωστά παραδείγματα από πλατύφυλλα δέντρα είναι η δρυς, η οξιά, η καρυδιά, ο σφένδαμος κ.α. Το τελευταίο διάστημα μεγάλη απήχηση στη χώρα μας έχουν και τα μασίφ δάπεδα που προέρχονται από τροπικά είδη δέντρων, τα οποία προσφέρουν μια διαφορετική και ιδιαίτερη όψη σε ένα ξύλινο δάπεδο.

Στην εταιρεία μας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από τα δεκάδες είδη μασίφ που είναι διαθέσιμα για να κοσμήσουν το δικό σας χώρο:

Ευρωπαϊκή και Αμερικάνικη Δρυς

Η δρυς είναι ένα είδος το οποίο πρωταγωνιστεί στην αγορά του παρκέ σε παγκόσμια κλίμακα. Μόνο στην Ευρώπη η κατανάλωσή του αντιπροσωπεύει ένα ποσοστό που φτάνει το 60% της συνολικής κατανάλωσης παρκέ. Επιλέγεται αρκετά συχνά, διότι διαθέτει εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες σε συνδυασμό με την υψηλή αισθητική.

Καρυδιά

Η ξυλεία της καρυδιάς προέρχεται από την περιοχή του Εύξεινου πόντου, από την Σλοβενία, την Αμερική αλλά και από την Ελλάδα (Μακεδονία, Θράκη). Το υλικό της καρυδιάς παρουσιάζει μια μέτρια σκληρότητα για την επιλογή της επίστρωσης του δαπέδου σας.

Σφένδαμος & σημύδα

Η προέλευση του σφενδάμου είναι απο την Β. Αμερική και την κεντρική Ευρώπη. Η σημύδα προέρχεται από τη χώρα της Ρωσίας και της Β. Αμερικής. Τα συγκεκριμένα ξύλα έχουν λευκή απόχρωση με απαλά καφέ νερά. Οι πόροι τους είναι κλειστοί και για αυτό η επιφάνεια είναι εξαιρετικά ομαλή, με ιδιαίτερα ανθεκτική δράση.

Δεσποτάκι

Η προέλευση του σφενδάμου είναι απο την Β. Αμερική και την κεντρική Ευρώπη. Η σημύδα προέρχεται από τη χώρα της Ρωσίας και της Β. Αμερικής. Τα συγκεκριμένα ξύλα έχουν λευκή απόχρωση με απαλά καφέ νερά. Οι πόροι τους είναι κλειστοί και για αυτό η Το δεσποτάκι εισάγεται κυρίως από την Αμερική. Μοιάζει με το υλικό της δρυός και χαρακτηρίζεται ως τραχύ, με πόρους και αρκετά ισόβενα νερά. Το χρώμα του είναι ανοιχτό καφέ κρεμ με καφεκίτρινες έως σκούρες καφέ αποχρώσεις.επιφάνεια είναι εξαιρετικά ομαλή, με ιδιαίτερα ανθεκτική δράση.

Οξιά

Δέντρο κυρίως της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης με χρώμα ξύλου λευκό ή υπόλευκο με ρόδινες ανταύγειες, που σκουραίνει με την επίδραση του φωτός προς το κοκκινωπό ή το καφέ. Μπορεί να χρωματιστεί εύκολα, ενώ παρουσιάζει μέτρια σκληρότητα ως υλικό.

Έλατο-πεύκο-πιτς παιν

Τα ξύλα αυτά προέρχονται κυρίως από την Σουηδία και την Αμερική και το χρώμα τους είναι το ανοιχτό κίτρινο με τα νερά του ξύλου να παρουσιάζουν πιο σκούρα καφέ απόχρωση. Το πιτς παιν δεν έχει καθόλου ρόζους σε σχέση με το αντίστοιχο υλικό του έλατου-πεύκου. Σε γενικές γραμμές είναι σχετικά μαλακά και εύκαμπτα υλικά.

Wenge

Το wenge είναι ξύλο της Αφρικής και συγκεκριμένα, από τη χώρα του Καμερούν και του Ζαΐρ σε αποχρώσεις του σκούρου-κίτρινου με μαύρα νερά που γκριζάρουν και σκουραίνουν στην έκθεσή τους στο φως. Είναι το πιο ανθεκτικό ξύλο που χρησιμοποιείται στα δάπεδα, εξαιρετικά σκληρό και απρόσβλητο από δυσάρεστα έντομα και σκουλήκια.

Iroko

Το iroko είναι ξύλο της Αφρικής από την Ακτή του Ελεφαντοστού και το Καμερούν, σε χρώματα σταχτοκίτρινο και καφεκόκκινο σε διάφορες αποχρώσεις ανάλογα την περιοχή προέλευσης. Έχει ικανοποιητική αντοχή και είναι απρόσβλητο από την εμφάνιση εντόμων και σκουληκιών.

Doussie

Το doussie είναι ξύλο της Αφρικής απο την Ακτή του Ελεφαντοστού και το Καμερούν το Doussie θεωρείται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είδη για ξύλινα δάπεδα. Έχει χρώμα σταχτοκόκκινο και παίρνει ακόμα βαθύτερο χρώμα όταν εκτεθεί στο φως.Έχει εξαιρετική αντοχή και είναι απρόσβλητο από έντομα και σκουλίκια.

Teak

Το teak είναι ξύλο που ευδοκιμεί στην Ασία, σε περιοχές της Βιρμανίας και της Ινδονησίας. Έχει σταχτοκίτρινη απόχρωση, ίσια νερά, και εξαιρετικές αντοχές στις φθορές. Χρησιμοποιείται σε πατώματα εξωτερικού χώρου και γενικότερα σε υπαίθριες κατασκευές.

Bangkirai

Το bangkirai έχει προέλευση από Ινδία, Πακιστάν και κυρίως την Ινδονησία. Το χρώµα του bangkirai είναι καφετί-κίτρινο που σκουραίνει µετά από την έκθεσή του στον ήλιο. Είναι ιδιαίτερα σκληρό ξύλο και χρησιμοποιείται σε πατώματα εξωτερικού χώρου και γενικότερα σε κάθε είδους υπαίθρια κατασκευή.

Παρελκόμενα για κολλητό & καρφωτό Μασίφ

Τι είναι το μασίφ;

Το δάπεδο από μασίφ ξύλο, συνήθως κατασκευάζεται από ένα είδος σκληρού ξύλου, όπως είναι το ξύλο βελανιδιάς (που είναι το πιο συνηθισμένο), το σφενδάμι ή το ξύλο καρυδιάς, και το κύριο πλεονέκτημά του είναι ότι μπορεί να τριφτεί και να φινιριστεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής του. Το κατασκευασμένο ξύλινο μασίφ δάπεδο μοιάζει πολύ στην επιφάνεια με το φυσικό μασίφ ξύλο, αλλά είναι κατασκευασμένο από ένα σχετικά λεπτό στρώμα σκληρού ξύλου κολλημένο πάνω σε ένα υπόστρωμα από κόντρα πλακέ υψηλής ποιότητας.

Το κατασκευασμένο δάπεδο είναι πιο οικονομικό από φυσικό μασίφ ξύλο, αλλά οι περισσότεροι τύποι αυτού του δαπέδου μπορούν να λειανθούν και να φινιριστούν μόνο μία φορά, καθώς το επιφανειακό στρώμα σκληρού ξύλου είναι σχετικά λεπτό και δεν επιτρέπει περαιτέρω επεξεργασία. Δεν υπάρχει σαφές πλεονέκτημα σε μια μορφή ξύλινου δαπέδου σε σχέση με την άλλη. Η επιλογή σας εξαρτάται καθαρά από τις ανάγκες και τα πλεονεκτήματα που σας προσφέρει κάθε επιλογή. Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως το υλικό του μασίφ έχει ονομαστεί ως ο “βασιλιάς των ξύλων” όχι άδικα, καθώς διαθέτει την καλύτερη αναλογία θετικών χαρακτηριστικών σε σχέση με τα υπόλοιπα υλικά επίστρωσης που υπάρχουν στην αγορά. Στην εταιρεία μας θα βρείτε μια τεράστια γκάμα σε μασίφ δάπεδα για να επιλέξετε και να αναβαθμίσετε το χώρο σας.

Σε ποιους απευθύνεται η χρήση της επίστρωσης μασίφ;

Τα δάπεδα από μασίφ ξύλο χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για δομικούς σκοπούς, τα οποία τοποθετούνταν κατά την επισκευή ενός κτιρίου. Επίσης, η ξυλεία από μασίφ δομικό υλικό χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και για τα περισσότερα παραδοσιακά ξύλινα μπλοκ, μωσαϊκά και παρκέ που βρίσκονται υπό κατασκευή. Εκτός από όλη αυτή τη χρησιμότητα που προσφέρει κατά την κατασκευή κτιρίων και εγκαταστάσεων, το υλικό του μασίφ αποτελεί και μια δημοφιλή επιλογή, διότι προσθέτει σε ένα χώρο μια αίσθηση κομψότητας και ζεστασιάς που δεν μπορούν να προσφέρουν άλλες αντίστοιχες επιλογές δαπέδων. Αυτό το συμπαγές ξύλινο δάπεδο από μασίφ, είναι κατασκευασμένο από μια ποικιλία διαφόρων δέντρων, που το υλικό τους προσφέρει ανθεκτικότητα αλλά και μεγάλη διάρκεια ζωής σε κάθε δάπεδο που διακοσμούν. “Πατήστε” πάνω στην ασφάλεια και την ποιότητα που αποπνέει το υλικό του μασίφ για το δικό σας χώρο.

Μασίφ Δάπεδο - Δρυς

Οφέλη χρήσης μασίφ δαπέδων

Πως διαμορφώνεται η τιμή ενός μασίφ παρκέτου;

Τα μασίφ δάπεδα διαφοροποιούνται και τιμολογούνται ανάλογα με την ποιότητα των υλικών τους. Η καθαρότητα και το μέγεθος μιας σανίδας επίστρωσης, θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την τελική της τιμή. Οπότε η τιμή ενός μασίφ παρκέτου θα επηρεαστεί από τις διαστάσεις της σανίδας αλλά και από την καθαρότητά της και το είδος των βενών της.

Χαρακτηριστικά που επηρεάζουν και διαμορφώνουν την τιμή του παρκέτου μασίφ:

ΜΑΣΙΦ ΚΟΛΛΗΤΟ

Το κολλητό δάπεδο είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση όταν η χρήση του καρφωτού πατώματος είναι απαγορευτική για κατασκευαστικούς ή οικονομικούς λόγους. Κατασκευάζεται από δρύινο ξύλο, ιρόκο και σαπέλι. Το πάχος του πατώματος διαφοροποιείται με παρκέτα των 10 και 14 χιλιοστών. Τα μικρότερα σε πάχος ξύλα μας εξασφαλίζουν τη μικρή μείωση του ύψους σε χαμηλοτάβανα δωμάτια, αλλά και το χαμηλότερο κόστος κατασκευής τους.

Είναι ιδανικό για ανακαινίσεις δαπέδων τόσο σε οικιακούς όσο και σε επαγγελματικούς χώρους. Εφαρμόζεται σε επιφάνεια επίπεδη, λεία και καθαρή με απευθείας κόλληση σανίδων πάνω
σε τσιμεντοκονία, πλακάκι, μάρμαρο, μωσαϊκό ή και σε άλλο προϋπάρχων πάτωμα χωρίς αυτό να αφαιρεθεί και είναι ιδανικό για κατοικίες με ενδοδαπέδια θέρμανση.

ΚΑΡΦΩΤΟ ΠΑΤΩΜΑ

Το καρφωτό πάτωμα τοποθετείται πάνω σε καδρόνια λευκής ξυλείας με πρόκες . Το πάχος του είναι 21 χιλιοστά ενώ το φάρδος και το μήκος του ποικίλει. Επιπλέον, το μεγάλο πάχος του είναι αναγκαίο για την αντοχή του στο κάρφωμα και ταυτόχρονα εξασφαλίζει υψηλές θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες.

Η επιφάνεια του λουστράρεται εύκολα με διάφορα είδη προστατευτικών βερνικιών με γυαλιστερό, σατινέ, ή ματ αποτέλεσμα ώστε να καλύπτει την κάθε διακοσμητική απαίτηση του χώρου.

Επιδέχεται πολλά τριψίματα και λουστραρίσματα. Έτσι με χαμηλό κόστος συντήρησης μπορεί να γίνει πάλι καινούριο όπως την πρώτη μέρα της τοποθέτησης. Η κλασική διαχρονική λύση του καρφωτού πατώματος μας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία σε ποιότητες και διαστάσεις.

Τι λένε οι πελάτες μας